مسئله ولايت بزرگترين مسئله مسلمين است. و خيلي ها نمي دانند ولايت يعني چه. « عَمَّ يَتَسائَلون * عَنِ النَّبَاءِ العَظيم * الَّذي هُم فيهِ مُختَلِفون » « نبا 1 تا 3 » ولي به فرموده قرآن بزودي خواهند فهميد همچنانكه عمروبن عبدوود موقعي فهميد كه حضرت اميرالمومنين عليه السلام روي سينه آن ملعون نشسته بود و لحظات آخر زندگي آن لعين بود. همچنان كه فرعون در لحظه غرق شدن در نيل فهميده بود.
مسئله ولايت ائمه معصومين عليهم السلام مطلبي نيست كه با شنيدن و يا مطالعه كردن در مورد آن در قلب انسان جاي گيرد همانگونه كه امام حسين عليه السلام در روز عاشورا اين مطلب را در گوش كر نامردمان كوفه فرياد زد اما پاسخي جز « بغضاً لِاَبيك » نشنيد.عصر حاضر نيز مانند همان عصر است و هيچ فرقي نكرده!
كساني كه طالب ولايت هستند بايد از خود حضرات معصومين عليهم السلام بخواهند و آنقدر حسين حسين بكنند و ولايت ايشان را طلب نمايند و تزكيه نفس كنند تا قلب آمادگي پذيرش ولايت را داشته باشد. آري بسياري از مردم نمي فهمند و چون به دنيا مشغول مي باشند در زيارات قبور مطهر ائمه و مجالس توسل و روضه خواني اكثراً طلب شفاي مريضان و اداي قرض مديونين و حاجتهاي مادي و دنيوي را مي كنند.
در حديثي مشهور از پيامبر اكرم صلوات الله عليه و آله الطاهرين آمده است : كسي كه بميرد و امام زمان خود را نشناسد مانند آدم هاي دوران جاهليت از دنيا رفته است. بنابراين هر كس خواهد به سر خلقت پي ببرد و بداند كه از كجا آمده و مهمتر اينكه براي چه آمده و به كجا خواهد رفت بايد چنگ توسل به دامان ائمه معصومين عليهم السلام بزند تا نوري از ولايت ايشان در قلب وي جاي گيرد و آنجاست كه به قول مولوي « از مَلَك پرّان مي شود » و قابل سجده توسط فرشتگان مي گردد. خداوند متعال به آدم فرمود : اي آدم البته به عنوان عظمت تو فرشتگان را دستور دادم تا در برابرت سجده كنند به خاطر آنكه در ذات و سرشت تو نور ولايت جاي دارد. امام صادق عليه السلام مي فرمايند : ولايت ما همان ولايت خداست ولايتي كه هيچ پيامبري جز با آن مبعوث نگشته و خداوند متعال آن را بر آسمانها و زمين و كوهها و دشتها عرضه داشته است.
آسمان بار امانت نتوانست كشيد قرعه كار به نام من ديوانه زدند
طبق فرموده امام سجاد و امام صادق عليهما السلام هر كس در بهترين مكان كه مابين ركن و مقام ابراهيم در مكه است به درازاي عمر نوح عبادت كند و روزه بدارد و به يگانگي خداوند اقرار نمايد ولي ولايت ما را نداشته و در خط ما عمل نكند در شمار مشركين است!
و معناي مشرك نيز كاملا معلوم است ولي تشخيص آنكه واقعاً موحديم يا مشرك طبق فرموده مولاي متقيان علي عليه السلام بسيار سخت مي باشد. و افراد موحد و داراي ايمان كامل كه محو در ولايت و حبّ ائمه هستند به قول قرآن كريم بسيار كمند. ( مراجعه شود به سوره سبا 13 و 20 - واقعه 14 - يوسف 103 - ص 24 - هود 40 و ... )
بعد از پيامبر (ص) همانطور كه اشاره شد مهمترين اختلاف بين امت مسئله ولايت بود كه اكثراً گمراه شدند. در واقع بعد از هر پيامبري قومش منحرف شده مگر تعداد كمي. همچنان كه بعد از عزيمت موسي به كور طور فردي به نام سامري گوساله اي را تراشيد و آن را خداي بني اسرائيل و خداي موسي و هارون معرفي كرد، بعد از شهادت پيامبر نيز سامري اي به نام عمر گوساله اي به نام ابوبكر را تراشيد و مردم را در مسئله ولايت گمراه ساخت.
نشانه هاي ولايت ونفاق
امام محمدتقي عليه السلام مي فرمايند : پيامبر اسلام (ص) فرمود: ياد اميرالمومنين علي عليه السلام عبادت است و از نشانه هاي نفاق آن است كه شخص خود را به شنيدن داستانهاي افسانه اي و دروغ پردازيهاي مجوسيان سرگرم كند ولي از شنيدن فضائل و مناقب اميرالمومنين سر باز زند و سپس پيامبر (ص) آيه 45 سوره زمر را تلاوت فرمود. در اين هنگام در مورد تفسير اين آيه از امام نهم (ع) سوال شد. ايشان فرمودند: مگر نمي دانيد كه رسول خدا هميشه مي فرمود: در مجالس خود از علي بن ابيطالب ياد كنيد زيرا ياد او ياد من و ياد من ياد خداست.
خود حضرت اميرالمومنين (ع) مي فرمايند: كسي كه به توحيد تمسك جويد و پيامبر اسلام و حقانيت دين اسلام را اعتراف دارد و همچنان در اين عقيده بوده و خارج نگردد و تظاهر به كورباطني و كج روي نسبت به ما اهل بيت رسول الله نداشته باشد و در برابر ما كينه و عداوت نورزد، اگر در تشخيص آنكه خليفه رسول الله كيست در ترديد قرار گيرد و ولايت ما اهل بيت را درنيابد و البته به ما اظهار دشمني نداشته باشد اين انسان مسلمان مستضعف خواهد بود كه اميد رحمت و مغفرت براي او هست.
نظرات شما عزیزان:
میلاداصغری 
ساعت22:38---2 خرداد 1391
نوشته شده توسط مجتبی علیپور |
لينک ثابت
|برچسب:,|